[email protected]
+421907 778 007
Po – Pá: 8:00 – 15:30
0
0,00 CZK

Napište co hledáte

  • 01. 02. 2024

Sdílet

Odhalte sílu řetězových úvazků: univerzální využití v různých odvětvích

V článku prozkoumáme širokou škálu aplikací, kde řetězové závěsy hrají klíčovou roli, zdůrazňujíce jejich univerzálnost a efektivnost při zvedání a zajišťování těžkých břemen.

Odhalte sílu řetězových úvazků: univerzální využití v různých odvětvích

Řetězové úvazky jako základní součást manipulace s materiálem, se staly nedílnou součástí rozmanitých odvětví díky své široké využitelnosti a přizpůsobivosti. V tomto článku prozkoumáme širokou škálu aplikací, kde řetězové závěsy hrají klíčovou roli, zdůrazňujíce jejich univerzálnost a efektivnost při zvedání a zajišťování těžkých břemen.

 

O řetězových úvazcích:

Řetězový úvazek je zdvihací souprava složená z řetězů z legované oceli a různých koncových prvků, jako jsou háky nebo oka. Tyto úvazky existují v různých provedeních, nejoblíbenější jsou klasické jednopramenné, dvoupramenné, třípramenné či čtyřpramenné. Vyrábět se mohou v různých kombinacích podle specifických požadavků zvedání. Řetěz a komponenty u nás, jsou klasifikovány ve třídě 80 nebo třídě 100.

 

Textilní pásy:

Zvedací popruhy jsou určeny k přemisťování velkých, objemných a těžkých břemen. Poskytují přímé spojení vašeho zdvihacího zařízení, ať už se jedná o elektrický kladkostroj nebo jeřáb, s nákladem. V našem sortimentu naleznete textilní pásy v několika provedeních. Nabízíme vám textilní pásy v podobě nekonečné smyčky, zvedací pásy zakončené oky, pevnostní popruhy a také jejich příslušenství jako je například ochrana textilního pásu.

 

Nejčastější využití:

Stavebnictví a výrobní odvětví:

Řetězové úvazky se často využívají ve stavebnictví a výrobních odvětvích ke zvedání a přepravě těžkých materiálů. Od ocelových nosníků a betonových bloků po stroje a vybavení poskytují řetězové úvazky spolehlivé a odolné řešení pro bezpečné pohybování břemen na staveništích.

Lodní a námořní průmysl:

V loděnicích a námořním prostředí se řetězové úvazky používají ke zvedání a umísťování nákladu a velkých komponentů lodě například pomocí jeřábu. Jejich odolnost vůči korozi v kombinaci s nerezovou ocelí je činí vhodnými pro námořní aplikace, kde jsou běžně vystaveny slané vodě a drsným povětrnostním podmínkám.

Doprava a Logistika:

Řetězové úvazky hrají klíčovou roli v odvětví dopravy a logistiky, zejména při nakládání a vykládání nákladu. Ať už zajišťují zboží na přepravních vozidlech nebo usnadňují pohyb nadrozměrné techniky, řetězové úvazky zajišťují bezpečné a efektivní manipulování různými břemeny.

Zemědělství a lesnictví:

Řetězové úvazky nacházejí uplatnění v zemědělství a lesnictví při zvedání a přemisťování velkých balíků, dřeva nebo těžké zemědělské techniky. Jejich univerzálnost je činí cenným nástrojem pro různé potřeby manipulace s materiálem.

 

Kotvení

Kotvící řetězy se v průmyslu a přepravě používají již celá desetiletí až dodnes. Využívá se ráčnový napínač k dotažení řetězu a upevnění nákladu k přívěsu. Tento kotevní řetěz je uzpůsoben k ukotvení těžkého i nadrozměrného nákladu na přívěs - například stavební mechanismus. Dvoudílný kotevní řetěz lze zkrátit podle potřeby zkracovacími háky. Zkracovací háky mají bezpečnostní pojistky pro vyšší bezpečnost.

 

TIP:

Přizpůsobte si u nás v SVX řetězový závěs podle vašich potřeb. Společně prodiskutujeme vaše požadavky a nakonfigurujeme řetězový závěs se správným limitem pracovního zatížení, délkou, počtem pramenů a komponenty potřebnými pro danou aplikaci.

Všechny řetězové závěsy dodávané společností SVX jsou plně označeny a certifikovány.

 

Řetězové úvazky jsou klíčovým prvkem v oblasti manipulace s materiálem, výrazně přispívají k efektivnosti, bezpečnosti a úspěchu v různých odvětvích. Jejich přizpůsobivost různým prostředím a požadavkům na zvedání podtrhuje jejich důležitost jako spolehlivého nástroje v rukou profesionálů v různých sektorech. S pokrokem technologie se role řetězových závěsů bude pravděpodobně vyvíjet a nadále splňovat neustále se měnící požadavky moderního průmyslu.

Martina Belfiová

Poprvé na svx.cz? Zaregistrujte se a máte přehled o aktuálních novinkách a akcích.

Sledujte náš YouTube kanál

Přejít na SVX kanál